قالیخانه، بزرگترین فروشگاه آنلاین فرش ماشینی
اگرچه اصطلاح «فرش ایرانی» بیشتر به منسوجات پرز بافته اطلاق میشود، اما قالیهای مسطح و قالیهایی مانند گلیم، سومک و بافتهای گلدوزیشده مانند سوزنی بخشی از سنت غنی و چندشاخه قالیبافی ایرانی هستند. فرش در ایران جایگاه خاصی دارد و بعنوان یکی از نماد های تاریخ و تمدن ایران در نظر گرفته شده است.
فرش ها و قالیهای ایرانی در انواع مختلف به موازات قبایل کوچ نشین، در کارگاههای روستا و شهر و کارخانههای دربار سلطنتی بافته میشد. به این ترتیب، نشان دهنده خطوط متفرقه و همزمان سنت هستند و تاریخ ایران و مردمان مختلف آن را منعکس می کنند. قالیهایی که در قرن شانزدهم در کارخانجات دربار صفوی اصفهان بافته میشد، به دلیل رنگهای ظریف و طرح هنرمندانهاش مشهور است و امروزه در موزهها و مجموعههای خصوصی در سراسر جهان نگهداری میشود. نقوش و طرحهای آنها سنت هنری را برای کارخانههای درباری ایجاد کرده است که در تمام دوران امپراتوری ایران تا آخرین سلسله سلطنتی ایران زنده نگه داشته شده است.
اگرچه اصطلاح «فرش ایرانی» بیشتر به منسوجات پرز بافته اطلاق میشود، اما قالیهای مسطح و قالیهایی مانند گلیم، سومک و بافتهای گلدوزیشده مانند سوزنی بخشی از سنت غنی و چندشاخه قالیبافی ایرانی هستند. فرش در ایران جایگاه خاصی دارد و بعنوان یکی از نماد های تاریخ و تمدن ایران در نظر گرفته شده است. فرش ها و قالیهای ایرانی در انواع مختلف به موازات قبایل کوچ نشین، در کارگاههای روستا و شهر و کارخانههای دربار سلطنتی بافته میشد. به این ترتیب، نشان دهنده خطوط متفرقه و همزمان سنت هستند و تاریخ ایران و مردمان مختلف آن را منعکس می کنند. قالیهایی که در قرن شانزدهم در کارخانجات دربار صفوی اصفهان بافته میشد، به دلیل رنگهای ظریف و طرح هنرمندانهاش مشهور است و امروزه در موزهها و مجموعههای خصوصی در سراسر جهان نگهداری میشود. نقوش و طرحهای آنها سنت هنری را برای کارخانههای درباری ایجاد کرده است که در تمام دوران امپراتوری ایران تا آخرین سلسله سلطنتی ایران زنده نگه داشته شده است.
قالیهایی که در شهرها و مراکز منطقهای مانند تبریز، کرمان، نیشابور، مشهد، کاشان، اصفهان، نایین و قم بافته میشوند با تکنیکهای خاص بافت و استفاده از مواد، رنگها و نقشهای مرغوب شناخته میشوند. کارخانههای شهرکی مانند تبریز، پس از دورههای انحطاط، نقش تاریخی مهمی در احیای سنت قالیبافی داشتهاند. قالیهایی که توسط روستاها و اقوام مختلف ایران بافته میشوند با پشم ظریف، رنگهای درخشان و استادانه و نقشهای خاص و سنتی خود متمایز میشوند. بافندگان عشایری و روستاهای کوچک اغلب قالی هایی با طرح های جسورتر و گاه درشت تر تولید می کنند که برخلاف طرح های هنرمندانه و از پیش طراحی شده کارگاه های بزرگتر، از اصیل ترین و سنتی ترین قالی های ایران به شمار می روند. قالیچه گبه شناخته شده ترین نوع فرش از این خط سنت است.
امروزه در تمامی نقاط دنیا، فرش ایرانی حرف اول را می زند و جز نفیس ترین و با ارزش ترین منسوجات به شمار می آید.
محبوبیت فرش ایرانی در دنیا بر هیچکس پوشیده نیست. فرش به منظورهای مختلفی استفاده می شود. علاوه بر پوشش سطوح، اغلب از فرش هایی که طرح های سراسر رنگ و نقش ایرانی دارند بعنوان تابلوهای تزئینی استفاده می کنند. این محبوبیت به علت حس آرامشی است که این نقوش منتقل می کنند. فرش های دستباف تنها بخشی از منسوجات ایرانی هستند. امروزه بازار فروش و تقاضای فرش ماشینی نیز بسیار داغ است. این نوع فرش ها در کارخانجات و بدون دخالت دست بافته می شوند. این کار در سه مرحله ریسندگی، بافندگی و تکمیل انجام می شود. بعد از انجام بافت، در سالن های تکمیل مراحل تیغه، آهارزنی پشت فرش، شیرینگ(پرداخ سطح فرش)، برش طولی و عرضی، لبه دوزی، زیگزاگ و ریشه زنی، کنترل کیفیت و رول و بسته بندی را طی می کنند تا برای تحویل به مشتری آماده شوند. مزیت آنها در این است که با سرعت بیشتری بافته می شوند و به همین دلیل قیمت کمتری دارند و سریعتر پاسخگوی نیاز جامعه هستند. اما به دلیل اینکه در بافت آنها از الیاف مصنوعی استفاده می کنند، طول عمر و کیفیت انواع دستبافت را ندارد. با این حال، اگر شرایط نگهداری از آنها را رعایت کنید، می توان برای مدت طولانی از آنها استفاده کرد.
مجموعه ای از بهترین فرش های ماشینی در فروشگاه قالیخانه موجود و قابل سفارش است. قالیخانه با ربع قرن تجربه، بهترین مشاوره و راهنمایی را برای خرید فرش مطابق با بودجه و نیاز شما ارائه می دهد.
جایگاه فرش مدرن در معماری ایرانی
استفاده از فرش در خانه، یکی از المان هایی است که با دکوراسیون منزل ست می شود و زیبایی آن را چندین برابر می کند. فرش های ایرانی با طرح و نقش سنتی بته جقه، طرح های اسلیمی و گل های رنگارنگ یکی از بهترین انتخاب ها برای چیدمان سنتی هستند. این نوع طرح ها به علت داشتن تنوع رنگ، با چوب و طرح های زنده سنتی و محلی ست می شوند. اما امروزه، معماری مدرن جای خود را در چیدمان و سبک و زندگی ایرانی نیز باز کرده است. به طوریکه اکثر خانه های ایرانی از دکوراسیون مدرن و مینیمال استفاده می کنند که بالطبع نمی توان از طرح های سنتی استفاده کرد. به دنبال تغییر در سبک زندگی، انواع فرش مدرن با رنگ های خنثی و ساده تری وارد بازار شده اند تا پاسخگوی نیاز مردم باشیند. اغلب این طرح ها شامل رنگ های پایه مانند طوسی، کرم، صورتی، آبی، سیاه، سفید و ... هستند تا با اکثر رنگ ها همخوانی داشته باشند. این طراحی ها، رنگ های زنده و پرنقش انواع سنتی را ندارند و هارمونی بهتری با فضای خانه ایجاد می کنند. از انواع فرش مدرن می توان به فریز، شنل، پرز بلند، عروسکی، شگی و ترک اشاره کرد که هرکدام، برای محیط و فضای خاصی استفاده می شوند.
خوی به عنوان شهر قالی ریزماهی ثبت ملی شد