افزایش ۶۰ درصدی تولید فرش دستباف مددجویان کمیته امداد گلستان
گرگان- ایرنا- معاون اشتغال و خودکفایی کمیته امداد امام خمینی(ره) گلستان گفت : مددجویان قالی باف این نهاد سال جاری یک هزار و ۱۳۴ متر مربع فرش دستباف به ارزش ۱۲ میلیارد و ۳۴۴ میلیون و۳۹۰ هزار ریال تولید کردند که نسبت سال گذشته ۶۰ درصد افزایش داشته است.
مهدی نظری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: این مددجویان تا اواخر ماه آذر سال گذشته ۵۳۵ تخته فرش به ارزش ۶ میلیارد و ۶۸۱ میلیون و ۷۵۰ هزار ریال تولید کردند.
وی ادامه داد: نوع نقش های تولیدی دارای نقش های سنتی ترکمن اعم از تابلو، فرش و قالیچه است.
وی در خصوص صادرات محصولات تولیدی بافندگان فرش دستباف استان خاطرنشان کرد: اکنون صادرات فرش دستباف با توجه به تحریم و تعاملات اقتصادی برخی از راهبران فرش استان با برخی از کشورهای همسایه، کم و بیش صورت می گیرد.
نظری بیان کرد: در عین حال، شرکت صنعت آفرینان امداد با ثبت برند فرش امداد به عنوان احسان در زمینه بازاریابی و فروش ، فرش و دیگر محصولات طرح های مددجویان فعالیت می کند که از این استان طی سال چند نوبت تولیدات فرش به شرکت ارسال و خریداری می شود.
افزایش ۶۰ درصدی تولید فرش دستباف مددجویان کمیته امداد گلستان
وی به حمایت مالی از بافندگان زیر پوشش این نهاد در استان اشاره و اضافه کرد: امسال برای ۲ هزار و ۱۵۵ بافنده در مجموع ۷۵ میلیارد ریال تسهیلات بانکی، پرداخت شده است.
معاون اشتغال و خود کفایی کمیته امداد امام خمینی (ره) گلستان، آموزش به متقاضیان اجرای طرح فرش بافی را از دیگر برنامه های حمایتی این نهاد برشمرد و گفت: این دوره های آموزشی از طریق راهبران شغلی این رشته که با کمیته امداد قرارداد دارند و هم از طریق معرفی به مرکز فنی و حرفه ای، به جامعه هدف ارائه می شود.
وی از سرمایه گذاری کمیته امداد در حمایت از تولیدات مددجویان به ویژه ترکمن باف خبر داد و افزود: این معاونت با ارائه نقشه، نخ مرغوب و معرفی علاقه مشتریان و نظرات آن ها به بافندگان، توانسته به توسعه فرش دستباف مددجویان کمک کرده تا پایداری درآمد برای این خانواده ها ثبات داشته باشد.
در گلستان اقوام مختلف زندگی می کنند که هر یک آداب و سنن و صنایع دستی مخصوص به خود دارند که بافت انواع فرش در بین بیشتر این قومیت ها و بخصوص قوم ترکمن قدمت طولانی دارد.
فرش دستباف ترکمن در استان گلستان بیش از شش هزار سال سابقه دارد.
مهمترین این نقوش و گل هایی که در بافته های ترکمن مورد استفاده قرار می گیرد، عبارت از ˈماری گل، ناب گل، قفسه گل، درناق گل، تکه گل، انسی، قزل ایاق، تونیک گل، قوش گل، آوغان گل، تاج خروز، پنجاراگل، آق نقش، گل پنجه، ارساری گل، دالی و بشیر است.
بیشتر بافندگان فرش استان گلستان در گنبدکاووس، کلاله، مراوه تپه، مینودشت، علی آباد کتول، آق قلا، بندرترکمن و آزادشهر ساکن هستند.
در گلستان طبق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت دارد که ۱۵۰ هزار نفر از این جمعیت استان با ۸۳ هزار خانوار با جمعیت زیرپوشش خدمات کمیته امداد هستند.